2024-08-01

Francuskie mini jagodzianki z budyniem

Jagody zawsze przypominają mi najmilsze czasy dzieciństwa. Uwielbiam wszelkie desery z ich wykorzystaniem. Dzisiaj zapraszam Was na pyszne i proste w przygotowaniu mini jagodzianki z ciasta francuskiego. Ich środek wypełniają jagody oraz budyń śmietankowy. Delikatne, lekko chrupiące ciasto francuskie oraz budyniowo - jagodowy środek to niezwykle zgrany duet smakowy.

Francuskie mini jagodzianki z budyniem

2024-07-27

Ciastka francuskie z budyniem i borówkami

Przepis na pyszne i aromatyczne ciastka francuskie z budyniem oraz borówkami. Ciasteczka mają lekko chrupiące brzegi oraz niezwykle delikatny, kremowo - owocowy środek. To prosty i szybki w przygotowaniu deser, który dostarczy kubkom smakowym ogromnej przyjemności. 

Ciastka francuskie z budyniem i borówkami

2024-07-23

Chłodnik ogórkowy

Przepis na pyszny i zdrowy chłodnik ogórkowy ze świeżym koperkiem. To lekka zupa na bazie jogurtu, która przyniesie orzeźwienie w upalne dni. Świetnie smakuje z dodatkiem nowalijek oraz jajka ugotowanego na twardo. Możemy podawać go również z kawałkami białego twarogu lub ziemniakami z wody.

Chłodnik ogórkowy

2024-07-22

Deser jeżynowy

Przepis na pyszny i zdrowy deser jeżynowy, który ma konsystencję delikatnej pianki. Jest lekki i orzeźwiający. Do jego przygotowania potrzebujemy tylko 4 składników - jeżyn, jogurtu, żelatyny i ulubionego słodzika. Jest prosty w przygotowaniu, ale jego smak, kolor i konsystencja dostarczą zmysłom niezwykłej przyjemności.  

Deser jeżynowy

2024-07-21

Łosoś z kurkami w śmietanie

Propozycja na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu danie z rybą w roli głównej. Dodatkiem do łososia są kurki, na które właśnie trwa sezon. Uwielbiam je za niepowtarzalny i delikatny smak oraz korzenny, lekko owocowy aromat. W połączeniu ze śmietaną, świeżym tymiankiem oraz delikatną rybą smakują naprawdę wybornie.

Łosoś z kurkami w śmietanie

2024-07-19

Mrożona herbata

Mrożona herbata gasi pragnienie, znakomicie orzeźwia i pomaga znosić upalne dni. Dodatek cytryny, świeżej mięty i lodu potęguje właściwości orzeźwiające. Dzisiaj zapraszam na białą herbatę, która jest delikatna w smaku, ma mnóstwo składników odżywczych oraz przeciwutleniaczy. Mrożoną herbatę możecie przygotować także z innego rodzaju herbaty. Świetnie sprawdzi się klasyczna czarna, zielona lub owocowa. Dla dzieci i kobiet w ciąży świetnym rozwiązaniem będzie rooibos, gdyż nie zawiera kofeiny.

Mrożona herbata