Kotlety jajeczne z serem to świetny sposób na szybki i prosty w przygotowaniu obiad. Są pyszne, aromatyczne i bardzo delikatne. Możemy serwować je w klasycznym zestawieniu obiadowym lub jako samodzielne danie z dodatkiem ulubionych sosów.
2025-01-03
Kotlety jajeczne z serem
2024-12-31
Sałatka na każdą okazję
Sałatka to świetne rozwiązanie na szybki, pożywny i smaczny poczęstunek, kiedy za chwilę w naszym domu mają pojawić się goście. Często w takich sytuacjach przygotowuję sałatkę makaronową z lekkim sosem bazyliowo - czosnkowym. Sałatka jest prosta oraz szybka w przygotowaniu, a do tego pyszna, aromatyczna i bardzo soczysta.
2024-12-22
Brownie (wersja klasyczna)
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto doda nam energii, poprawi samopoczucie, złagodzi napięcie i rozpieści kubki smakowe, a wszystko to dzięki zawartej w nim gorzkiej czekoladzie, która wspomaga produkcję dopaminy. Mimo sporej ilości kalorii, warto od czasu do czasu pozwolić sobie na chwilę czekoladowej przyjemności :)
2024-12-17
Ciasteczka orzechowe z cynamonem
Popękane ciasteczka z orzechów włoskich to jedne z moich ulubionych słodkości, które obok pierniczków piekę w świąteczno - zimowym czasie. Ciasteczka są pyszne, a do tego proste i bardzo szybkie w przygotowaniu. Tym razem postanowiłam dodać do nich cynamon, który nadał im niesamowitego smaku i sprawił, że stały się jeszcze bardziej aromatyczne. Możemy przygotować je także w wersji bezglutenowej.
2024-12-14
Sernik (na małą blaszkę)
Przepis na pyszny i delikatny sernik z polewą czekoladową na małą tortownicę. Możecie przygotować go z mielonego twarogu, ale także użyć dobrej jakości twarogu sernikowego z wiaderka. Sernik jest szybki i bardzo prosty w przygotowaniu.
2024-12-05
Pierniczki z czekoladą
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z czekolady. Możecie upiec je w ostatniej chwili, ale warto upiec je wcześniej. Pierniczki podczas leżakowania nabiorą głębi smaku i aromatu oraz odpowiedniej kruchości. Mięciutkie i pyszne są od razu po upieczeniu, ale po kilku dniach będą jeszcze lepsze.
Subskrybuj:
Posty (Atom)