Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto doda nam energii, poprawi samopoczucie, złagodzi napięcie i rozpieści kubki smakowe, a wszystko to dzięki zawartej w nim gorzkiej czekoladzie, która wspomaga produkcję dopaminy. Mimo sporej ilości kalorii, warto od czasu do czasu pozwolić sobie na chwilę czekoladowej przyjemności :)
2024-12-22
Brownie (wersja klasyczna)
2024-12-17
Ciasteczka orzechowe z cynamonem
Popękane ciasteczka z orzechów włoskich to jedne z moich ulubionych słodkości, które obok pierniczków piekę w świąteczno - zimowym czasie. Ciasteczka są pyszne, a do tego proste i bardzo szybkie w przygotowaniu. Tym razem postanowiłam dodać do nich cynamon, który nadał im niesamowitego smaku i sprawił, że stały się jeszcze bardziej aromatyczne. Możemy przygotować je także w wersji bezglutenowej.
2024-12-14
Sernik (na małą blaszkę)
Przepis na pyszny i delikatny sernik z polewą czekoladową na małą tortownicę. Możecie przygotować go z mielonego twarogu, ale także użyć dobrej jakości twarogu sernikowego z wiaderka. Sernik jest szybki i bardzo prosty w przygotowaniu.
2024-12-05
Pierniczki z czekoladą
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z czekolady. Możecie upiec je w ostatniej chwili, ale warto upiec je wcześniej. Pierniczki podczas leżakowania nabiorą głębi smaku i aromatu oraz odpowiedniej kruchości. Mięciutkie i pyszne są od razu po upieczeniu, ale po kilku dniach będą jeszcze lepsze.
2024-12-01
2024-11-28
Rolada szpinakowa z grzybami
Przepis na szpinakową roladę z puszystym serkiem twarogowym oraz suszonymi grzybami. Jej podstawę stanowi zielony omlet z dodatkiem rozdrobnionego szpinaku baby, a farsz grzybowy przypomina ten do świątecznych uszek. Rolada świetnie sprawdzi się na przekąskę, a także imprezową lub świąteczną przystawkę.
Subskrybuj:
Posty (Atom)