Przepis na proste, ale niezwykle pyszne połączenie makaronu, szpinaku baby oraz włoskiego świeżego sera burrata. Jego delikatna i aksamitna konsystencja doskonale łączy się z resztą składników sprawiając, że każdy kęs jest niezwykle kremowy. Danie jest błyskawiczne w przygotowaniu, ale dostarczy kubkom smakowym niesamowitych doznań. Gorąco polecam!
2024-01-14
Makaron ze szpinakiem i burratą
2024-01-11
Sałatka z halloumi i suszonymi pomidorami
Przepis na lekką, smaczną i pożywną sałatkę z grillowanym serem halloumi, suszonymi pomidorami, awokado oraz orzechami nerkowca. Sałatka jest niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako przekąska, danie główne lub posiłek do pracy, który możemy zapakować do lunch boxa.
2024-01-07
Ciasteczka orzechowe
Dzisiaj zapraszam Was na pyszne, aromatyczne i mięciutkie ciasteczka z orzechów włoskich. Przepis pochodzi ze starego przepiśnika mojej Babci. Kiedy byłam mała nazywałam je ciasteczkami Dziadka Mroza, bo przypominały mi szadź wymalowaną przez mróz na szybach okiennych. Ciasteczka są szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Stanowią idealny dodatek do kawy lub herbaty. Spróbujcie koniecznie, bo są naprawdę przepyszne :).
2024-01-04
Ciasteczka owsiane (bez cukru)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiane przygotowane bez dodatku cukru. Słodyczy dostarczają im wyłącznie suszone daktyle, które po upieczeniu nadają im lekko karmelowego smaku. Ciasteczka są proste i błyskawiczne w przygotowaniu.
2024-01-01
Kiełbaski z serem w cieście francuskim
Witajcie w Nowym Roku! :) Niech ten rok przyniesie Wam wiele radości, szczęścia, zdrowia oraz sukcesów! Dzisiaj zapraszam Was na kiełbaski z serem w cieście francuskim. To prosta do przygotowania, ale pyszna i pożywna przekąska, którą możemy serwować jako przystawkę lub danie główne z dodatkiem ulubionych sosów.
2023-12-21
Murzynek z powidłami śliwkowymi
Przepis na pyszny, aromatyczny i mocno kakaowy murzynek z powidłami śliwkowymi, które sprawiają, że ciasto jest niezwykle delikatne oraz wilgotne. Wierzch ciasta zdobi polewa czekoladowa oraz wiórki kokosowe. Piękny czekoladowy aromat pobudza zmysły już podczas pieczenia. To słodki klasyk, który na polskich stołach sprawdza się od pokoleń.
Subskrybuj:
Posty (Atom)