Placki ziemniaczane to moje ukochane smaki dzieciństwa, do których powracam z kulinarnym sentymentem, ale i wielkim apetytem :D Najbardziej lubię te złociste, o delikatnym środku i chrupką koronką na zewnątrz. Dzisiaj pikantna wersja placków z naturalnym kurkumowym shotem - na wzmocnienie organizmu oraz lepszy metabolizm :)
2020-08-18
Placki ziemniaczane z kurkumą i peperoni
2020-08-13
Czekoladowy torcik musowy
Pyszny, delikatny, kremowy i wprost rozpływający się w ustach torcik czekoladowy na bazie mleczka kokosowego i serka mascarpone z kremem migdałowo - kokosowym i pestkami granatu. Takie desery kocham najbardziej - proste w przygotowaniu, ale obłędnie smaczne! Torcik to słodka chwila zapomnienia dla wszystkich czekoladożerców.
2020-07-24
Pappardelle z pistacjowym pesto i burratą
Burrata to włoski świeży ser z bawolego lub krowiego mleka. Jest delikatna, aksamitna, kremowa i niesamowicie pyszna. Już dawno skradła serducha moich kubków smakowych :) Dzisiaj postanowiłam połączyć ją z makaronem oraz mym drugim kulinarnym ulubieńcem czyli pesto, tym razem w wydaniu pistacjowym. Proste i szybkie danie, ale tworzy poezję na talerzu. Gorąco polecam! :)
2020-07-20
Risotto z kurczakiem i brązowymi pieczarkami
Risotto to pyszna włoska klasyka, która sprawia, że ryż może smakować niesamowicie. Taki ryż kocham najbardziej. Jego kremowa i kleista konsystencja oraz rozmaite dodatki za każdym razem dostarczają mi nowych doznań smakowych. Dzisiaj zapraszam Was na risotto z dodatkiem kurczaka oraz brązowych pieczarek, które jest bardzo aromatyczne, smaczne i pożywne.
Subskrybuj:
Posty (Atom)