2020-04-05

Naleśniki z mąki konopnej

Dzisiaj zapraszam Was na pyszne, ciemnozielone naleśniki, które dodają dobrej energii i są lekko orzechowe w smaku. Mąka powstała z konopi siewnej posiada w swoim składzie wiele cennych właściwości. Naleśniki z jej dodatkiem są idealne na pełnowartościowe śniadanie, obiad, ale także posiłek potreningowy. Mąka konopna jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka, witamin, minerałów oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6.
naleśniki konopne

2020-03-31

Chlebek bananowy z orzechami i żurawiną

Chlebek bananowy to mięciutkie, wilgotne i przepyszne ciasto z dojrzałych bananów. To prosty i szybki do zrobienia deser, który świetnie smakuje oraz dodaje mnóstwo dobrej energii. Idealnie sprawdzi się na słodkie śniadanie z dodatkiem ciepłego kakao lub jako energetyczna przekąska w ciągu dnia. 
Chlebek bananowy z orzechami i żurawiną

2020-03-21

Złociste placki ziemniaczane z koperkiem

Dzisiaj trochę polskiej tradycji z ziemniakiem w roli głównej. Placki ziemniaczane to prosty i szybki pomysł na obiad dla całej rodziny. Uwielbiam je, ponieważ przypominają mi najmilsze smaki dzieciństwa. Najbardziej lubię te złociste i chrupiące na zewnątrz oraz delikatne w środku. Ich smak świetnie dopieszcza świeży koper oraz kwaśna śmietana.

Złociste placki ziemniaczane z koperkiem

2020-03-12

Tagliatelle z bazyliowym pesto

Makaron i pesto to połączenie, które uwielbiam. Dzisiaj zapraszam na pyszne i zdrowe połączenie makaronu z dodatkiem spiruliny czyli cudownych alg morskich oraz klasycznego pesto alla genovese. Całość dopełniają słodkie pomidorki truskawkowe, szynka parmeńska i orzeszki pini. 
makaron z algami morskimi