2019-10-03

Deser jogurtowy z granolą, mango i figą

Przepis na deser jogurtowy z granolą, musem z mango, świeżą figą i miodem piniowym oraz łagodnym i aksamitnym smaku. Kocham takie zdrowe desery, które często wybieram na drugie śniadanie. Dodają mi mnóstwo energii i cudownie rozpieszczają kubki smakowe.
Jogurt z figą
Potrzebne składniki
(na 2 porcje)

- 400 g jogurtu greckiego
- 1 dojrzałe mango
- 2 świeże figi
- 6 łyżek granoli
- 2 łyżki miodu piniowego

Przygotowanie
KROK 1. Obrane i pozbawione pestki mango miksujemy na jednolity i gładki mus. Figi kroimy na mniejsze kawałki.
KROK 2. Na dnie pucharków układamy jedną warstwę jogurtu greckiego, następnie mus z mango i kolejną warstwę jogurtu. Wierzch posypujemy ulubioną granolą, na której układamy pokrojone figi. Całość polewamy łyżką miodu pionowego i gotowe! :)
deser z mango
Taki deser możemy również przygotować na drugie śniadanie do pracy. 
Pamiętajmy wtedy, aby granolę dodać tuż przed zjedzeniem, aby pozostała chrupka.
granola z figą

jogurt z granolą

22 komentarze:

  1. Z figami na wierzchu wygląda obłędnie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda obłędnie! Smaczny, zdrowy i jak bardzo fotogeniczny :) Uwielbiam świeże figi :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pychotka i jeszcze nasze ulubione figi... mega :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha! A miodu piniowego jeszcze nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetna propozycja �� Pięknie wygląda i na pewno pyszne, moje smaki ��

    OdpowiedzUsuń