2019-03-10

Pianka jogurtowa z marakują

Dzisiaj zapraszam Was na lekki deser, który jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Delikatna i puszysta pianka jogurtowa z pulpą z marakui będzie idealną fit przekąską, która rozpieści nasze kubki smakowe. Piankę możemy łączyć także z innymi owocami. Świetnie sprawdzi się mus z mango lub świeże truskawki, borówki i maliny. Gorąco polecam! :) 
pianka jogurtowa
Potrzebne składniki

- 500 g jogurtu naturalnego lub greckiego
- 1 opakowanie galaretki wiśniowej
- 1 łyżka syropu klonowego
- 1 szklanka gorącej wody
- pulpa z marakui

Przygotowanie
KROK 1. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia. Jogurt przekładamy do większego naczynia i miksujemy go przez chwilę mikserem, aby delikatnie go napowietrzyć. 
KROK 2. Do jogurtu dolewamy tężejącą galaretkę oraz syrop klonowy i miksujemy chwilę na niskich obrotach dla dobrego połączenia składników. 
KROK 3. Powstałą masę przelewamy do szklanek lub pucharków, a następnie wstawiamy do lodówki do momentu odpowiedniego stężenia. Po tym czasie na wierzch układamy pulpę z marakui i gotowe! 
* Jeśli lubimy słodsze desery, dodajmy do jogurtu więcej syropu klonowego lub innego słodziła.
* Do przygotowania deseru możemy wybrać inny, ulubiony smak galaretki. 
fit deser

22 komentarze:

  1. Pyszny deser , chętnie bym zjadła .Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Ja również serdecznie pozdrawiam :*

      Usuń
  2. Dawno nie jadłam deseru w takim wydaniu :) czas to zmienić. Dzięki za inspirację i motywację :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam, mniam, fajnie wygląda. Bardzo apetyczne słodkości :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Taki deser można jeść z czystą przyjemnością :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uuu wygląda smakowicie:d Pozdrawiam:*

    OdpowiedzUsuń
  6. Wspaniały deser w kolorach wiosny!

    OdpowiedzUsuń
  7. Z tą marakują tak pysznie egzotycznie się zrobiło :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Super, bardzo lubię marakuję, świetnie sprawdza się w deserach :)

    OdpowiedzUsuń