2018-06-27

Mango lassi

Mango jest jednym z moich ulubionych owoców. Kocham go za niesamowicie słodki smak i cudowny aromat. Dzisiaj zapraszam Was na tradycyjny napój indyjski sporządzony na bazie mango, jogurtu, wody i kardamonu. Jest prosty i błyskawiczny w przygotowaniu, ale zapewni nam cudowne doznania smakowe oraz orzeźwienie w upalne dni. 
Potrzebne składniki

- 1 duże dojrzałe mango
- 1 szklanka gęstego jogurtu
- 1/2 szklanki schłodzonej wody
- 1 szczypta mielonego kardamonu

Przygotowanie
Mango obieramy ze skórki i odkrajany gładki miąższ od pestki, który umieszczamy w blenderze wraz z jogurtem, schłodzoną wodą i szczyptą kardamonu. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą oraz gładką masę.  
* Jeśli nasze mango nie jest zbyt słodkie, do napoju możemy dodać 1 łyżkę miodu lub syropu klonowego.

Mango lassi najlepiej smakuje schłodzone.

18 komentarzy:

  1. Omomom! Wygląda pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny koktajl. Lubię mango, nie ma takiego owoca, którego bym nie lubiła 😊😊😊

    OdpowiedzUsuń
  3. My też uwielbiamy mango i takie połączenie to jest prawdziwa pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Chętnie się napoje takiego napoju .Serdecznie pozdrawiam .

    OdpowiedzUsuń