Dzień dobry! Dzisiaj zapraszam na zdrowy i pożywny obiad z polędwicą z mintaja w roli głównej. Rybę otacza bezglutenowa panierka z płatków jaglanych, które zawierają m.in. cenne witaminy z grupy B, witaminę E oraz składniki mineralne tj. krzem, wapń, potas, żelazo czy magnez. Panierka jest lekka i chrupiąca, a delikatności oraz unikalnego smaku nadaje jej dodatek mąki kokosowej. Taki obiad jest prosty i szybki w przygotowaniu. Smacznie polecam :)
- polędwice z mintaja
- płatki jaglane
- mąka kokosowa
- 1 jajko
- czosnek granulowany
- pieprz cytrynowy
- sól do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie
KROK 1. Polędwice z mintaja oprószamy solą, pieprzem cytrynowym oraz czosnkiem granulowanym i odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.KROK 2. Następnie obtaczamy ryby w mące kokosowej, roztrzepanym jajku oraz płatkach jaglanych i smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju na lekko złocisty kolor. Po usmażeniu układamy polędwice na ręczniku papierowym, aby pozbawić je nadmiaru tłuszczu.
Rybkę podałam z młodymi ziemniaczkami oraz sałatką z rukoli w sosie francuskim.
Życzę smacznego! :)🍏🍏🍏🍏Troszeczkę mnie nie było na blogu, ale powoli nadrabiam zaległości. Jeszcze nie mogę zbyt długo korzystać z komputera i męczyć wzroku ze względu na przebyty ostatnio zabieg, ale postaram się być aktywna częściej. Czuję się coraz lepiej :) Nabieram sił, regeneruję się i odpoczywam :)
Taka panierka w tych płatkach jest bardzo chrupiąca! Polecam wszystkim. :)
OdpowiedzUsuńhttps://julias-cooking.com/
Ja również :D
UsuńUwielbiam wszelkie "rybie" inspiracje.
OdpowiedzUsuńŚwietne danie.
Pięknie podane i sfotografowane.
Pozdrowionka wakacyjne z ciepłej Austrii :)
Serdecznie dziękuję :) Pozdrawiam :*
UsuńPrzesmaczna propozycja na pyszne danie :)
OdpowiedzUsuńŚliczne zdjęcie :) Szybkiego powrotu do zdrówka i pełni sił. Dbaj o siebie :*
Dziękuje bardzo Aniu :) Będę :D :*
UsuńKasiu najważniejsze jest zdrowie. Ale w powrocie do niego pomaga również spełnianie swoich pasji życiowych, czyli między innymi blogowania. Pyszna rybka w chrupiącej panierce , mniamm :)
OdpowiedzUsuńTo prawda :) Bardzo dziękuję Małgosiu! Pozdrawiam ciepło :*
UsuńJak zawsze Kasiu u Ciebie pysznie :) Od samego patrzenia jest się głodnym ;)
OdpowiedzUsuńżyczę dużo zdrówka :*
Bardzo dziękuję :*
UsuńPyszna rybka na obiad, świetny pomysł na panierkę :) życzę dużo zdrowia :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :*
Usuńbardzo lubię tak podaną rybkę :)
OdpowiedzUsuńZdrówka:)
Dziękuję :*
UsuńFajny pomysł na panierkę. Chętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :*
UsuńSuper pomysł na panierkę! Na pewno spróbuję! <3
OdpowiedzUsuńhttp://jniemiecki.warszawa.pl/
Dziękuję bardzo :)
UsuńKiedyś robiłyśmy rybkę w panierce z mąki migdałowej i była przepyszna :D Taką wersję też musimy spróbować :D
OdpowiedzUsuńSmacznie polecam :) A mąkę migdałową chętnie przetestuję :D
UsuńW sumie nigdy nie robiłam panierki z płatków jaglanych, czas wypróbować :) Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :*
OdpowiedzUsuńDziękuję Kochana :* A płatki jaglane gorąco polecam do panierki :)
UsuńPyszne danie Kasiu :) cieszę się że znowu jesteś :)pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Joasiu :*
UsuńApetycznie, jeszcze takiego nie jadłam :P
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
UsuńPyszny obiad w moim guście! :) Szybkiego powrotu do pełni zdrowia :)
UsuńSerdecznie dziękuję :*
UsuńUwielbiam mintaja! Zawsze przyrządzam go w jeden sprawdzony sposób, ale czas to zmienić :) Zdrowia życzę ;*
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję :)
UsuńPysznie się prezentuje taka rybka :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńJak by mi ktoś taki obiad podał:) Oj byłabym szczęśliwa. Kochana jak wspaniale wyglądasz życzę CI zdrówka po zabiegu
OdpowiedzUsuńSerdecznie dziękuję :* Pozdrawiam ciepło :*
Usuń