Tym razem zapraszam na przepis z wykorzystaniem kalerosse™ na ciepło. W połączeniu z kurczakiem, cebulką i nutką słodkości smakuje wybornie. Koniecznie musicie spróbować tego nowego warzywa, bo jest smaczne, zdrowe i może znaleźć szerokie zastosowanie w Waszej kuchni :)
Potrzebne składniki
- pierś z kurczaka
- 1 cebula biała
- 150 g kalerosse™
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka miodu
- 1,5 łyżki ciemnego sosu sojowego
- sól i pieprz
+ ryż jaśminowy
Przygotowanie
KROK 1. Pierś z kurczaka kroimy w paski i oprószamy je solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na oliwie z oliwek, dodajemy kawałki kurczaka i smażymy go przez około 3 minuty.
KROK 2. Następnie dodajemy kalerosse™, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i smażymy wszystko przez chwilę. Na koniec dodajemy łyżeczkę miodu oraz ciemny sos sojowy i dusimy całość pod przykryciem przez około 2 minuty. Danie doprawiamy do smaku solą (opcjonalnie) i podajemy z ryżem jaśminowym.
Więcej informacji o kalerosse™ można znaleźć na stronie:Wszystkie ciekawostki oraz propozycje jak przygotować kalerosse™, znaleźć można tutaj:
Bardzo smaczny i zdrowy obiad :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Kochana :*
UsuńSmaczny i zdrowy, oraz apetycznie podany :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Małgosiu :*
UsuńSuper przepis 😉
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńWygląda mega apetycznie :-)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję :)
UsuńBardzo apetycznie. Nadal mnie ta zieleninka zastanawia. Nie znam :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie musisz jej spróbować :) Połączenie jarmużu i brukselki jest świetne! :D
UsuńPierwsze słyszę o takim połączeniu! Super
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję :)
UsuńBardzo apetyczny sposób na kalerosse :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Kochana :*
UsuńZaciekawiło mnie to kalerosse! Świetny pomysł na obiad :)
OdpowiedzUsuńSerdecznie polecam jego spróbowanie :) Dziękuję bardzo :*
UsuńMógłbym jeść bez końca :D
OdpowiedzUsuńDziękuję :*
UsuńAleż pyszny :) Prezentuje się świetnie! Zjadałabym ze smakiem. Czemu ja dziś nie mam takiego smakowitego obiadu? :) Robisz smaka...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło :)
Bardzo mi miło - dziękuję :* Ja również ciepło pozdrawiam :*
UsuńJeszcze nigdy nie słyszałem o tym kalerosse. Chętnie spróbuję.
OdpowiedzUsuńSerdecznie polecam :)
UsuńBardzo chciałabym spróbować tego ciekawego warzywka
OdpowiedzUsuńPolecam gorąco! Jest smaczne i bardzo zdrowe :D
UsuńBardzo smaczne danie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńOoo interesujące danie, aż jestem ciekawa smaku :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :*
UsuńZ zielonym zawsze kurczakowi do twarzy :)
OdpowiedzUsuńTo prawda :D
Usuńjakie ciekawe warzywo! nie widziałam go jeszcze:)
OdpowiedzUsuńGorąco polecam jego spróbowanie! :*
UsuńUwielbiamy ryż jaśminowy na słodko ale w takim wydaniu też musi smakować pysznie :)
OdpowiedzUsuńO tak :) Serdecznie polecam to połączenie :D
Usuń