Moja dzisiejsza wariacja na temat pstrąga zakończyła się smakowitymi, ziołowymi roladkami wypełnionymi oscypkiem i świeżą bazylią. Roladki są bardzo delikatne, soczyste i przygotowywane bez dodatku tłuszczu. Nietypowy sposób ich przygotowania pozwala zachować im pełnię smaku, a delikatnemu mięsu ryby zachować kształt. Zapraszam na gotowanie rybnych roladek w foliowych papilotach :D
- filet z pstrąga
- oscypek
- świeża bazylia
- przyprawa do ryb i owoców morza
Przygotowanie
KROK 1. Oczyszczony filet z pstrąga pozbawiamy skóry oraz ości i kroimy go wzdłuż. Każdy kawałek obsypujemy przyprawą do ryb i owoców morza, a następnie odstawiamy na około 15 minut dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
KROK 2. Na każdym kawałku ryby układamy małe plastry oscypka oraz świeże listki bazylii, a następnie zawijamy je w roladki.
KROK 3. Każdą roladkę ściśle zawijamy w folię spożywczą, końce rolujemy i zawiązujemy supełki. Gotowe rybne pakunki przekładamy do gotującej się wody, przykrywamy i gotujemy przez około 10 minut*.
* Najlepsze są małe roladki, ponieważ wtedy będziemy mieć pewność, że ryba w środku jest odpowiednio ugotowana. Przy większych sztukach możemy wydłużyć czas gotowania o 1 - 2 minuty.
Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem podajemy z ulubionymi dodatkami.
Życzę smacznego! :)
Ale fajowe. A te zawiniątka wygladają jak rybne cukierki. Muszę wypróbować ten sposób, bo zapowiada się pysznie.
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo i smacznie polecam :)
UsuńPyszny, zdrowy obiad na bogato! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :*
UsuńWspaniałe połączenie! Coś nowego, wartego wypróbowania! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam :)
UsuńPiękne te Twoje roladki. Zamówiłabym w ciemno :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńWitaj,zgadzam się są piękne i pyszne, jesteśmy bezpośrednio po degustacji.Nasze były ze szpinakiem i serem feta.dziękujemy za super przepis samo zdrowie.
OdpowiedzUsuńCieszę się, że zaispirowaliście się moim przepisem i że przypadł Wam do gustu. Ze szpinakiem i fetą musiło być przepysznie :)
Usuń