Dziś Tłusty czwartek :) U mnie królują smakowite, bardzo delikatne biszkopciki z aromatyczną marmoladą z pomarańczy. Łakocie są mięciutkie, proste oraz bardzo szybkie w przygotowaniu :)
Potrzebne składniki
- 80 g mąki
- 80 g cukru pudru
- 3 jajka
- szczypta soli
- marmolada pomarańczowa
Przygotowanie
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli. Następnie do piany dodajemy stopniowo cukier puder, kolejno żółtka i po łyżce mąki. Masę delikatnie mieszamy i od razu przekładamy do rękawa cukierniczego. Za pomocą rękawa wyciskamy małe porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia z zachowaniem odpowiednich odstępów. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 8 - 10 minut (do lekkiego zarumienienia). Upieczone biszkopciki studzimy, a następnie smarujemy je marmoladą pomarańczową i składamy.
Wyglądają super pewnie szybko znikną z talerza
OdpowiedzUsuńTo prawda :) Już nie ma :D
UsuńTakiego przepisu szukałam ostatnio i nie znalazłam. Dzięki. Spadłaś mi z nieba :)
OdpowiedzUsuńBardzo proszę :D
UsuńWyglądają idealnie :D
OdpowiedzUsuńDziękuję :) W końcu kupiłam rękaw i są równe, ale bez niego też można sobie poradzić :D
Usuń