Propozycja na smaczną i bardzo pożywną pastę z wędzonej makreli i jajek z dodatkiem kiszonego ogórka i cebulki. Pasta idealnie sprawdzi się na śniadanie i dostarczy nam solidnej dawki energii :)
Potrzebne składniki
- makrela wędzona
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 kiszony ogórek
- 1 mała cebula biała
- 2 łyżki delikatnego majonezu (light)
- 1 łyżeczka koperku
- sól i pieprz
- szczypta cukru brzozowego
Przygotowanie
KROK 1. Makrelę oczyszczamy z ości i skóry, rwiemy na kawałki i przekładamy do miseczki wraz z 2 łyżkami majonezu. Oba składniki dokładnie łączymy, ugniatając je widelcem.
KROK 2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kosteczkę. W małą kosteczkę kroimy także cebulkę i osuszony z soku ogórek kiszony. Wszystkie pokrojone składniki dodajemy do ryby, dokładnie mieszamy i doprawiamy całość solą, pieprzem i koperkiem.
Bardzo lubię takie pasty do kanapek :-)
OdpowiedzUsuńJa także :) W szczególnosci rybne :)
UsuńPASTA Z MAKRELI POEZJA
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
OdpowiedzUsuńcóż, uwielbiam pastę z makreli. ostatnio dodawałam do niej też przecier pomidorowy i była pycha. Twoja wygląda bardzo apetycznie, mniam!
OdpowiedzUsuńZapowiada się pysznie, muszę taką pastę ukręcić koniecznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ją! Ach, ostatnio mam właśnie straszną ochotę na makrelę!
OdpowiedzUsuńpasty mogę jadać codziennie szczególnie te rybne:)
OdpowiedzUsuńPrzepyszna pasta robiłam podobną :)
OdpowiedzUsuńSmakowity przepis na kolację. Mniam! :)
OdpowiedzUsuńwspaniałe smarowidło :) takie domowe pasty dość często u mnie goszczą :)
OdpowiedzUsuń